سفارش تبلیغ
صبا ویژن
در برابر آنکه از او دانش می جویید، فروتنی کنید و از دانشمندان متکبّر مباشید که باطل شما، حقّتان را ببرد . [امام صادق علیه السلام]

امام موسی کاظم علیه السلام

 
 
از وصایاى امام کاظم «علیه السلام» به هشام:

(یا هشام قِلّةُ المنطق حِکمٌ عظیمٌ. فعلیکم بالصّمت، فإنّه دَعَةٌ حسنةٌ وقلّة وزرٍ وخفّةٌ من الذّنوب. فحَصّنوا باب الحلم؛ فإنّ بابه الصّبر.)
(تحف العقول صفحه 394)
اى هشام! کم‌گویى کارى حکیمانه است و بر تو باد به صمت. (صمت: سکوت در هنگامى که سخن گفتن لازم نیست.)
بعضى از افراد دائماً حرف مى‏زنند و هر کس سخنى مى‏گوید دخالت مى‏کنند و این از رذائل اخلاقى است حتى گاهى، انسان براى حرف زدن انگیزه هم دارد، مثلاً مى‏خواهد اظهار فضل کند اما در همین مورد نیز خوددارى از سخن، مستحسن است. و از آنجا که همه گفتار انسان در نامه عمل او، ثبت و ضبط مى‏شود و چه بسا در پر گفتن، انسان دچار خلاف گویى گردد. لذا کم گویى موجب کم شدن وزر و وبال و تخفیف گناهان است.
صمت، خود از حلم سر چشمه مى‏گیرد، حلم در مقابل خفّت است، گاهى افراد در هنگام شادى با بروز حوادث نا خوش، خود را مى‏بازند لکن انسان حلیم در خوشى و نا خوشى عنان خود را از کف نمى‏دهد.
ریشه حلم نیز صبر است، صبر به معناى مقاومت و پایدارى است، چه در مقابل فشارهاى زندگى و چه در مقابل تکالیف الهى.
از این روایت نکته ظریفى به دست مى‏آید که اخلاقیات اسلامى یک چرخه متصل به هم است و همچون دوائر متداخل هرکدام دیگرى را تکمیل مى‏نمایند و مجموعه آنها منظومه زیبایى در وجود انسان مى‏شود.

(از احادیث منتخب رهبر معظم انقلاب «دام ظله» در شروع درس خارج)



مدیر ::: یکشنبه 86/3/27::: ساعت 8:51 صبح

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 4


بازدید دیروز: 1


کل بازدید :29846
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
 
>>لینک دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<
 
 
>>طراح قالب<<
 
 – جنبش وبلاگی حامیان جبهه پایداری